Fairytale dress - By Niyan Omer

Bildene er dessverre ikke ferdigredigert, så dette er det uslepne resultatet fra shooten for EMPERIA, med min vakre designerkjole fra Miss Universe Norway finalen, som Niyan Omer designet til meg. Make-up ble lagt av Maritha Holmsen. Hva syns dere om bildene og kjolen?
En herlig høstdag! #2013

Jeg bladde i gjennom telefonen min for å slette bilder, men så fant jeg disse. Jeg syntes de var så koselige, og jeg har mange gode minner fra denne dagen.  Selv bilder fra en høstdag trenger litt sollys. 

 

Boy or girl, maybe both?

Under svangerskapet har jeg fått litt flere ultralyder enn vanlig. Den første fikk jeg ganske så tidlig fordi jeg hadde sterke smerter som gjorde meg bekymret, deretter har jeg hatt ultralyder for å sjekke at alt har vært som det skal. Og heldigvis har alt vært perfekt. 

Jeg har allerede søkt og fått fødeplass på ABC-fødeavdeling på Ullevål. De har et veldig spesielt konsept der man verken får epidural eller lystgass, men de bruker heller badekaret og det varme vannet som smertelindrende middel. For å kunne føde der må både mor og baby være friske, og man må være innstilt på en naturlig fødsel. Jeg syntes dette konseptet virket spennende, og jeg har lyst til å være helt tilstede under hele fødselen i stedet for å være litt fjern på epidural. På ABC-fødeavdeling har de også oppfølging under svangerskapet så man blir godt kjent med dem før tiden er inne. Dette gir en trygghet som jeg setter stor pris på. For meg virket dette mye bedre enn å ha én jordmor på en helsestasjon, én lege et annet sted, og fødeplass ett tredje sted. Så dette blir nok bra.

Man blir som regel innkalt til første svangerskapskontroll i uke 18 som da skal være den første ultralyden om ikke man har betalt en gynokolog for å se fosteret før det (jeg var litt heldig der). Men de på Ullevål hadde gjort en feil og gitt meg time 4 uker før jeg skulle. Så i forrige uke var jeg på min første ordentlige ultralyd hvor man kunne se den flotte skapningen bevege seg og alt mulig. Siden det enda var litt tidlig kunne hun ikke hundre prosent si med sikkerhet hva kjønnet ble, men vi er ganske sikre. Hva det er forblir en hemmelighet til jeg vet det med sikkerhet, men det er hvertfall ikke tvillinger. 

 

Se så fantastisk nydelig! Kjenner jeg er en stolt mamma allerede:D 
 
Jaaa:D Jeg er gravid!

Det er en helt syk tanke. En helt syk følelse. Ja, en helt uvirkelig nyhet. Jeg skal bli mamma! 

Jeg hadde gått noen dager over tiden, og jeg merket at noe var annerledes. På kvelden ba Dimitrij meg om å ta en test dagen etter. Så jeg lå våken hele natten. Klarte ikke tenke på noe annet. Tenk om jeg var gravid! Jeg spratt opp kl. 05.00, tok på meg klær og gikk ned til det døgnåpne apoteket ved legevakten. Kjøpte en test og ringte en vennine som bodde rett i nærheten. Hun tok ikke telefonen, som kaaaanskje har noe med at klokken var 06.00 på morgningen da jeg ringte. Jeg hadde med meg skolesaker, så jeg dro bare rett på skolen. Siden jeg allerede hadde vært på do da jeg våknet, visste jeg at det kanskje ikke gav utslag på testen med tanke på at man burde ha morgenurin, men jeg klarte ikke vente.

Det var så stille, jeg har faktisk aldri opplevd universitetet så stille før. Så jeg gikk opp på toalettet, helt alene. Dette er kanskje noe man burde gjøre med partneren sin, men som sagt var jeg så spent. For meg var det viktigst å få et svar så fort som mulig. 

Jeg tisset på pinnen, ventet litt..ingenting. Deretter kom det én sterk rosa strek. Så leste jeg at man får resultatet mellom 3 og 5 minutter, men for å være sikker på at det er negativt måtte man vente i 30 min. Jeg leste litt, så måtte jeg ta en titt til på pinnen. Jeg kunne ikke se noe med en gang, men jo mer jeg stirret, jo mer så jeg en svak svak svak strek til. Men den var så svak at jeg ikke var sikker. Men så så jeg at det var to streker; en sterk og en svak. På bruksanvisningen stod det "Fargeintensiteten på streken i testsonen (T) varierer avhengig av hvor langt du er kommet i svangerskapet". 

Jeg husker jeg begynte å gråte. Mest av glede, men litt av redsel også. Jeg kunne ikke tro det. Det var så uvirkelig. Jeg stolte ikke helt på testen, så jeg tok en til dagen etter for å sjekke om det var sant, og det var det. Man ser en stor forskjell på morgenurin og ikke morgenurin. Mye sterkere dagen etter. Vi er så lykkelige, og gleder oss masse til å bli foreldre. Det kommer til å bli en fantastisk tid, hvor livet virkelig får mening. 

Tror du jeg kan? Kan du?De som kjenner meg vet at jeg er en godtespiser uten like. Jeg elsker søtsaker av alle varianter; Sjokolade, lakris, potetgull, kaker, iskrem, godteri  osv. Alt går ned. Det er bare ett problem, og det er at jeg ikke kan stoppe når jeg først har fått i meg en bit av ett eller annet. Og ikke bare det, men jeg spiser det gjerne fordi.. "Det er lørdag" .. "Det er jo søndag, og da må man jo kose deg".. "Det er mandag, første dagen i uken må jo ha litt energi".. "Så var det lille lille lørdag".. osv.. Når dette blir en vane er det på tide å sette en stopper for en gangs skyld. Så jeg tenkte rett å slett å stoppe helt med godtespisingen i hele 2014. 

Heidi? Skal Heidi liksom klare å ikke spise verken kaker, godteri eller is i hele 2014?? Det kan da ikke være mulig! Men for meg er det bedre å stoppe helt, enn å bare skulle ha litt. For litt blir til mye, og kjenner jeg meg selv rett sklir dette fort ut i feil retning. MEEEN det er jo vanskelig å gjøre dette alene, derfor tenkte jeg å få til at flere blir med på denne herlige trenden! Nå tenker du sikkert " Nei, det blir ikke jeg med på, det er for vanskelig". Men herlighet, hvor vanskelig kan det være. Hvis vi alle motiverer hverandre, og alle har det samme målet; Godtefrie hele 2014. 

Det finnes jo hundrevis av alternativer til godteri, og frukt er det beste for meg. Så lenge jeg klarer å lage meg deilige fruktfat, så skal jeg nok klare det. Hvem er med meg??:D 
Perfekt for barn!... og Heidi :D

Jeg vet ikke helt hva det var som fikk meg til å prøve ut dette. Men det kan tenkes at det var den reklamen som går rundt på facebook for tiden. Uansett så fikk jeg plutselig veldig lyst på noe barnslig til middag i går, så da ble det pølser med spagetti. Det er en genial måte å lage mat morsomt for barn, men det funket tydeligvis på meg også, hihi♥  Ser det ikke morsomt ut? 

 

Behind the scenes - Mexico filmHEALTH-FITNESS-BEAUTY 

I helgen var det Health-Fitness-Beauty messe på Telenor Arena. Dette er Norges største Treningsmesse, så veldig stas å få være en del av dette, da jeg jobbet for det flotte merke Babalu Nordic. Der var det masse spennede å se på, men best av alt var det å lansere merke Babalu Nordic i Norge. 

NOE NYTT OG BEDRE
Det er viktig å søke nye og bedre ting. Spesielt hvis man har falt i et gammelt spor. Dette sier jeg med et snev humor og en liten klype alvor. Har du en gammel sykkel, bytt den til noe som er finere og raskere. Har du en kasse-tv, kjøp en flatskjerm. Vel, hvis man skulle tenkt sånn om alt hadde man blitt veldig materalistisk. Men det jeg prøver å si er at det en gang i mellom kan være sunt å prøve noe nytt, og kanskje er det bedre.

Jeg for eksempel har valgt å prøve nye vipper hos en helt annen salong. Og gjett om jeg ble fornøyd! Et mye større utvalg av forskjellige varianter av vipper, flere forskjellige teknikker og et bredt utvalgt lengder. På det første bildet har jeg bare vanlige en til en vipper som er fire uker gamle. På det andre bildet har jeg en blanding av en til en og 3 til en (3D). Man ser en stor forskjell!

VIPPER LAGT PÅ MEG

 


 

VIPPER LAGT PÅ LEJLA MEMIC

 


 

SALONG "JUST YOU" I SKI

Salongen "Just You" ligger midt i sentrum av Ski, i Idrettsveien 2 i gågaten. Salongen er utrolig koselig, og tilbyr flere typer behandlinger. Atmosfæren gjør det mulig å slappe av på alle måter, og det er et deilig sted å komme til når man vil ha et avbrekk fra hverdagen. For de som bor i Oslo sånn som meg, er det bare 20 min. med tog. Og togstasjonen ligger bokstavelig talt 2 minutter fra salongen. Med andre ord tar det like kort tid som t-banen fra en bydel i Oslo til en annen bydel. Så reiseveien er ingen unnskyldning. 

"Norges nest peneste"

Som dere sikkert vet hadde jeg shoot med finalekjolen min her om dagen. Nå har det kommet ut en liten artikkel på nettsiden til OA om hvem vi er og hva vi drev med. Pluss en liten (klein) video av fotograferingen. Jeg håper bildene kommer snart, for de kommer til å bli veldig fine tror jeg:D HER kan dere lese artikkelen.

Artikkelens overskrift var "Norgest nest peneste", da jeg leste dette måtte jeg le. For det første er det vanskelig å rangere "penhet" i en skala, og for det andre ut ifra hvem å bedømme? Selvom om man vinner Miss Universe betyr det ikke at du er verdens peneste! En tittel får man av sin skjønnhet utifra en helhetsvurdering av det indre og ytre. Her spiller juryen en stor rolle. Og det er kun en pittepitteliten del av verdens jenter som er med i konkurransen. Jeg vet at "Norges nest peneste" kun er en morsom måte å formulere tittelen 1st runner up på. Men jeg vil bare påpeke at det finnes så ufattelig mange skjønnheter i verden som ikke engang er tatt i betraktning, så det blir kanskje en smule feil å bruke det som en overskrift. 

Et bilde som ble tatt av journalisten Kjetil Lysengen, som er i bladet OA. 


 

Nordmenn har mistet folkeskikken!

Her lever vi i et av verdens rikeste land, men vi oppfører oss som barbarer og eier ikke respekt overfor hverandre. Det eneste nåtidens nordmenn tenker på er seg selv, og hvordan nå sitt eget mål på en best mulig måte... for dem. Jeg har latt det gå 1 gang, 5 ganger, 10 ganger, 20 ganger, men nå har jeg fått litt nok. Kanskje er jeg like dan selv, men jeg skiver dette for at folk skal bli klar over problemet. For det er akkurat det det er, et stort problem. 

 

Hvor ble det av menneskene som reiste seg opp for de eldre på bussene?

Hvor har det blitt av menneskene som holder døren oppe for de som kommer bak?

 

Hva med å la folk gå ut av t-banen før du går inn? Grunnen til at jeg uttaler meg så bastant er fordi det skjer gang på gang. I London hvor det kryr av mennesker klarer de ikke å si unnskyld nok ganger. I Norge brauter man seg fram og bokstavelig talt driter i om man kommer borti noen andre. En unnskyldning får man hvertfall ikke. Folk i Norge har for dårlig tid sjønner du, for få timer i døgnet. Mens i andre land derimot har man langt flere timer og de har myyye bedre tid til å si unnskyld og være høflige. 

Det som nesten er litt morsomt å se på, er når man skal ut av t-banen, og de som skal inn ikke gir deg plass til å komme ut så du dulter bort de fordi det er så liten plass. Deretter hører du stygge ord om deg når du går forbi fordi de ble sure for at du kom borti dem. Da kjenner jeg blodet koke i kroppen! Herlighet, Flytt deg! Stå helt på siden, la folk komme seg ut før du går inn. Det er helt smakløst å se på. Ta Tokyo som eksempel. Der har de en populasjon så stor at man ikke kan forestille seg det, men allikevel klarer de å stå oppstilt i et flott køsystem som gjør at alle som skal ut kommer seg ut, og alle som skal inn kommer seg inn...uten at noen blir sure. Kan vi ikke lære noe av dem? 

21, Oslo

1st runner up in Miss Universe Norway

Kategorier

Arkiv

Design

  • Designet mitt er laget av Ragnhild Buller. Klikk på bildet for å komme til bloggen hennes.
hits