Hjelp, hunden min spiser ikke!

Lille engelen min Bella har alltid vært en matglad jente. Hver gang hun fikk hundefor i skålen sin, var alt borte etter få sekunder. Hun var faktisk så glad i mat at jeg måtte veie det jeg gav henne for at hun ikke skulle få i seg for mye, fordi jeg i tillegg likte å gi henne godbiter og tyggeben.


Mio (Nora sin valp) til venstre, Bella til Høyre

Bella har siden jeg fikk henne alltid vært midtpunktet. Alltid fått all oppmerksomheten, av både meg og Dimitrij, venner og ukjente på gaten. Men etter Olivia kom har fokuset vårt selvfølgelig vært på Olivia. Men vi har passet på å gi Bella masse kjærlighet hun også. Heldigvis er Bella en utrolig snill hund. Hun er kjempe glad i Olivia, og kunne ikke hatt et bedre gemytt. Men jeg har lagt merke til at hun ofte krever mer kjærlighet når vi holder på med Olivia. Men det er jo bare koselig!

Sammen med all kjærligheten som har kommet med Olivia, har Bella mistet matlysten. Kan dette ha noe med at hun innerst inne er litt lei seg for å ikke være midtpunktet lenger? Før elsket hun Dentastix, nå tar hun de bare i munnen og går rundt. Hun elsket foret sitt, men nå ser hun bare på det og går. Vi har prøvd mange ulike fortyper, men ingenting er godt nok for henne. Ja, vi har gitt henne litt menneskefor når vi spiser middag, men kan dette være grunnen da? Før pleide vi å bare legge ut maten på morgenen og kvelden, men nå som hun ALDRI spiser, har vi vært nødt til å bare la det ligge tilgjengelig og da spiser hun smått.

Jeg har prøvd ut disse + 2 andre fortyper (ett som er til pommer, og ett våtfor hun noen ganger spiser), men ingenting hjelper:( Er det noen som vet hva jeg kan gjøre? Hun blir bare tynnere og tynnere! Hun er ellers veldig frisk, og hun virker veldig normal. Tennene er perfekte, så problemet ligger ikke der heller. Jeg er desperat etter hjelp, nå! Vær så snill å skriv en liten kommentar om du har noen tips! Takk på forhånd:)

8 kommentarer

emma

07.11.2014 kl.00:30

ta en tur til dyrlegen, å ta en sjekk på hun :)

.

07.11.2014 kl.00:31

nin staff har/hadde samme problem, viss jeg kjøper boksemat til hunden min et par ganger, så går det ned på en to tre ! Og når jeg går tilbake til vanelig for , så nekter hunden min nesten og spise ! Den spiser til syvende og sist, fordi den er såpass sulten ( noen ganger prøver den å sulte seg, så den skal få noe menneskemat eller boksemat)

! Kan godt hende hun er lei for ? Når hun først har fått smaken på menneske mat !

07.11.2014 kl.09:18

Dyrlegen selvfølgelig

Hanne

07.11.2014 kl.13:58

Jeg har hatt samme problem med min chihuahua. Hun har alltid siden jeg fikk henne for tre år siden vært engstelig for matskålen. Dette kan komme av tidligere mishandling. Hun er også veldig kresen på mat generelt. Har endelig funnet noe som fungerer:

Jeg blander fiber tørrfor fra royal canin med ad våtfor fra hills. Hun er fortsatt skeptisk, men jeg sitter med henne når henne spiser. Kanskje noen mener at det er en "dårlig vane" men for meg er det viktigste at hunden min får i seg mat. Har også vært hos veterinær og tatt røntgen samt blodprøver og ingenting galt er funnet.

Mitt tips til deg er å finne fór med god lukt (ad fra hills er topp), oppmuntre henne og gjøre noe positivt ut av fóringen samt ha faste fóringrutiner. Spiser henne ikke så ta den ifra henne. Da lærer hun etterhvert at det faktisk lønner seg å spise når maten først er tilgjengelig. (Ikke la den stå i buret)Dette fungerer ihvertfall for min kresne lille frøken på 9 år. Håper noen av tipsene er brukbare. Lykke til:) Anbefaler å ta en veterinærsjekk uansett for å utelukke eventuelle sykdommer.

Hilsen Hanne

Hanne

07.11.2014 kl.14:12

Drikker hun vann? Om hun ikke spiser så sørg for at hun får i seg nok væske. Væsketap hos små hunder kan få fatale konsekvenser og kan være dødelig. Ang menneskemat så ikke gi henne det. Tilvenning på annen mat enn det hun pleier å spise er en dårlig uvane=enda mer kresen hund! ;)

ane

07.11.2014 kl.17:53

jeg ville anbefalt å dra til dyrlegen. har hatt samme problem selv en gang og det viste seg og være

magesår. hunden var i helt fin form ellers men han sluttet og spise. fikk kur hos dyrlegen og matlysten kom tilbake ganske kjapt.

:)

16.11.2014 kl.22:22

Prøv VOM hundemat. Rent kjøtt som er fryst. Finnes i mange forkjellige smaker, og har både mye mat og væske i seg. Min bulldog sluttet å spise, men så startet vi med vom to ganger om dagen, og nå spiser hun normalt igjen :) kjempe bra mat, uten masse dårlige stoffer i, som det er i mye annen hundemat. Finnes i alle dyrebutikker og hos dyrlegen.

heidienany

17.11.2014 kl.22:05

:): Tusen takk for hjelpen. Hun har begynt å spise igjen nå heldigvis:) Det kan jo ha noe med at hun var i perioden før sin første løpetid og at koppen forandret seg så hun følte ubehag, mens nå som hun er midt i løpetiden at det begynner å bli vanlig for henne:)

Skriv en ny kommentar

21, Oslo

1st runner up in Miss Universe Norway

Kategorier

Arkiv

Design

  • Designet mitt er laget av Ragnhild Buller. Klikk på bildet for å komme til bloggen hennes.
hits