Alt om fødselen til Olivia

Hei alle mine herlige lesere :)

Først vil jeg bare si at jeg er lei for at jeg ikke har blogget på kjempe lenge. Jeg ser at dere har vært inne og tittet for å se om jeg har oppdatert bloggen, så det må jeg bare beklage for. Men helt på slutten av svangerskapet var jeg ganske sliten, og rett etter fødselen har jeg hatt litt andre prioriteringer enn det å blogge; bla. sove mens Olivia sover. Ja, Olivia! Det er det prinsessen vår heter:D

Den 09.08.14 var jeg på bursdagselskap til en venninne. Da folk spurte om jeg skulle være med ut var selvfølgelig svaret mitt nei med en ironisk setning som "Ja, det hadde jo vært morsomt om vannet mitt gikk på dansegulvet". Terminen min var satt til 18.08.14, men natt til 10.08.14 kl.03.30 (bare noen timer etter jeg hadde kommet meg hjem fra bursdagen) ble jeg vekket av en lyd som hørtes ut som en ballong som ble stukket hull på, etterfulgt av at et hav av vann som omringet meg i sengen. Jeg hadde hele tiden sett for meg at riene kom til å komme først, og at vannet ikke skulle gå før jeg var på sykehuset. Derfor ble jeg ganske redd da vannet gikk sånn helt plutselig. Jeg tror grunnen til det var fordi jeg da visste at riene kom når som helst, men at jeg ikke ante hva slags smerte jeg hadde i vente. Jeg vekket Dimitrij, og deretter ringte vi føden. De sa vi skulle komme inn til kontroll kl. 09.00, men om riene kom oftere enn 5 min. mellomrom skulle jeg komme inn. 

Da vannet hadde gått måtte vi jo ta de siste bildene før Olivia kom til verden.


En lykkelig kar, klar til å bli far!

 

 


 

PÅ SYKEHUSET

 

Da vi kom på sykehuset hadde jeg rier hvert 12 minutt, men da hun sjekket åpningen kl.09.30 hadde jeg bare 1 cm åpning. Da trodde jeg virkelig at jordmoren tulla. Med de sterke riene og bare 1 cm åpning tenkte jeg at dette aldri kom til å gå. Kl.10.00 ba jordmoren meg om å dra hjem å vente, for dette kunne ta lang tid. Om jeg var heldig fikk jeg 1 cm i timer. Så hun regnet ikke med at dette kom til å ta mindre enn 10 timer. Da hun kom med forslaget om at jeg skulle dra hjem ble jeg ordentlig nervøs. Hvordan skulle jeg med så vonde rier bare bli sendt hjem? Så jeg nektet på en høflig måte. Jordmoren hadde så lyst til å si nei, men måtte si ja til at jeg kunne bli igjen. Etter en time hadde jeg allerede 4 cm åpning, og jeg var endelig i "aktiv fødsel". Altså startet fødselen min kl.11.00. Da jordmoren så hvor raskt det gikk fra 1 cm til 4 cm sa hun at det var bra vi ikke dro hjem, NO SHIT! 

 

 

Jeg prøvde badekar, men det ble for varmt og jeg ble for svimmel. Jeg endte derfor opp med å stå på prekestol å presse, men fødte Olivia i sengen stående på alle fire. 10.08.2014 Kl.13.21 var lille Olivia ute. Hun veide 3315 gram og var 49cm lang. Helt perfekt!

Ganske sliten etter en kort, men intens og smertefull fødsel (helt naturlig, uten noe smertestiller)

Tre generasjoner<3

Dimitrij kunne ikke vært flinkere under fødselen! Det snakkes alltid om hvor flink mor var osv. men far sin del av arbeidet er derfor desto viktigere. Han sa alt han skulle si og gjorde alt han skulle gjøre for å hjelpe meg. Han var støttende og motiverende på en diskre måte. Godt jobbet!

4 kommentarer

Vilde

31.08.2014 kl.13:33

Gratulerer så mye! :D Så spennende! <3 Så fin gravid du var!

Hvor mye la du på deg i svangerskapet?

Ani Alvilde

31.08.2014 kl.13:40

Gratulerer masse masse, Heidi! :D Gratulerer til dere alle tre!

Beatriz Neves

31.08.2014 kl.14:04

Gratulerer så mye ! <3

heidienany

31.08.2014 kl.19:00

Vilde: Tusen takk:D Jeg skal skrive alt om vekt i et annet innlegg:)

Rosi

03.09.2014 kl.22:54

Muy bien hecho Heidi y Dmitrij! Håper å se den lille skjønne Olivia neste gang vi er i Oslo :-)

Saludos de Rosi & Freddy :-))))))

Skriv en ny kommentar

21, Oslo

1st runner up in Miss Universe Norway

Kategorier

Arkiv

Design

  • Designet mitt er laget av Ragnhild Buller. Klikk på bildet for å komme til bloggen hennes.
hits